lørdag den 5. januar 2013

Mias mobildrop nr 4

Så fandt vi tid til at ligge billeder ind igen. De stammer helt fra september til og med nytårsaften.

Billederne er taget fra en gåtur med Jeanet og hendes hund Miki. De bor lige op til Vandsøen som er et vandreservoir der ligger højt og blandt en masse klipper. De plejer gerne at gå turen hele vejen rundt om søen med hunden og en dag da jeg skal holde tøse-video-slik aften hos Jeanet, startede vi aftenen med en tur rundt om søen.
Søen, er vandet i forgrunden, og vandet i baggrunden er fjorden.
Dette er vejen hvor Jeanet og familien bor. Rækken på højrehånd ligger med udsigt ud til fjorden - helt fantastisk beliggenhed. De bor i det blå på højre hånd - nummer fire herfra.

Lidt billeder fra byen

Jeg har taget et par enkelte billeder ned fra byen. Det gule her er Bjarkes arbejde. Han har udsigt ud til den anden side - udsigt ud til fjorden. Han kan se vandet fra hans skrivebord!
Dette, bygningen med træfacaden, er Katuaq - kulturhuset. Vi er ofte i biografen, hvor de viser de nyeste film og har en rigtig lækker sal. Det er også her at National Teatret viser deres forestillinger og vi har også spist i deres café et par gange. Det er dog et meget familievenligt sted, så det er ikke altid det er til at sidde stille og roligt at læse, hvilket vi nyder meget at gøre.
Det her er hovedgaden. Efter at NuukCentret er åbnet er der ikke helt så meget liv i gågaden som der plejer.

Optagelserne

Jeg henvendte mig til en filminstruktør, uden at vide at han var det, da vi sad på en café i byen. Jeg overhørte ham snakke om en  kampagnefilm han var i Nuuk for at filme, og spurgte ham om jeg måtte få lov til at kigge ham over skulderen når de skulle filme. Og det fik jeg lov til. Så jeg tilbragte en dejlig lørdag med filmholdet, 5 mand og 100 børn fra byen der skulle gå demonstration rundt i byen. Det var rigtig spændende og interessant at være med.


Temaet er Orange/rød!


Bjarkes fødselsdag

3. oktober fejrede vi Bjarkes fødselsdag om morgenen. Friske blomster var der ikke så mange af, så fødselsdagskransen rundt om tallerknen blev af blå plastik blomster - det er jo tanken der tæller.
Den glade fødselar med de nye gaver - huen, fleecen og rygsækken. Han skulle flyve til Paamiut få timer efter.

Så er han hjemme igen fra Paamiut og vi er på vej til middag på Sarfalik - en restaurant der ligger på toppen af Hans Egede Hotel. Det er en af de første dage hvor sneen er blevet liggende.

Sushi

Her er vi så på Nuuks eneste rigtige sushirestaurant. Vi blev selv meget positiv overrasket over indretningen i restauranten, der udefra ikke ligner noget særligt. Men der var meget hyggeligt og varmt og maden var helt fin til prisen. Ikke dyrere end i Danmark.


Blok P

Så faldt blok P - bogstavelig talt. Der var nogle der ikke havde lavet deres beregninger rigtig, hvilket betød at da man skulle rive den sidste del af blok P ned, faldt den før tid og maste maskinen og føreren iden. Han skulle vist være ok nu. Bygningen i baggrunden er Hotel Hans Egede.

Nærkontakt med et isbjerg

Jeg gik en tur i kolonihavehavnen, hvor der var et isbjerg der havde lagt til havn. Man kunne næsten gå ud på den hvis man var dumdristig nok. 


Pølsemand?

Så kan Bjarke også skrive pølsemand på CV'et. Grunden til den nye jobbeskrivelse er at hans afdeling skulle vise den nye kommuneplan frem til Nuuks borgere. De havde indrettet en container med plancher og beskrivelser og for at lokke folk til havde de lejet en pølsevogn, som de så skiftes til at stå i.
Containeren havde været rundt i kommunen blandt andet været i Tasilaq og Paamiut hvor Bjarke var med til at vise den frem. Det er unge mennekser i de to byer der har udsmykket containeren på siderne.

National Teatret

Jeg har ikke så mange billeder fra mit job på National Teatret. Men de to første her er taget i det værksted som jeg arbejdede meget i. Det lejes af en samling kunstnere som bruger den til deres egne individuelle projekter. Men efter at kommunen tvang dem til at få installeret et toilet, og derefter satte huslejen op, blev de for dyrt for dem at have og derfor gik de sammen med National Teatret og delte huslejen. Således er det nu muligt for en som mig også at bruge dette dejlige værksted. Tænk jer at holde pause i kurvestolen foran vinduet :-)


Her sidder jeg og syr en "væg med træpaneler og vindue". Materialer er altfor glatte til at man kan sy på maskine ordentlig i dem, så jeg brugte en weekend på at sy træpanelerne på i hånden.

Det dårlige billede her er taget fra scenen i Illulisat hvor juleforestillingen havde premiere: Væggen fra forrige billede ses her til venstre. Jeg har sat noget hvidt fleece og satin på således at det lignede sne og istapper.  
Dette er udsigten fra det hus hvor mig, scenografen og skuespileleverne boede.

Langrend

Her er Movember-Bjarke tilbage efter den første tur på ski. 
De næste tre billeder er taget på en af hans ture.


Decembermåned

December måned var en hård måned nede i børnehaven - vi havde en pædagog på ferie og en ny medarbejder og en masse ambitioner til hvad vi skulle nå. Julegaver til forældrene, julepynt, julebag, julesange, lucia, forældrearrangementer, juleevangeliet osv osv. Men det gik rigtig fint og vi nåede da også at nyde måneden.
Jeg havde lavet en julekalender til børnene. HVer dag fik en af børnene en gave som Trykkernissen Nuller havde hængt op. Han havde så hver dag gemt et lille skilt med navnet på det heldige barn og det var sjovt hver dag at skulle finde på et spor som skulle lede børnene på vej til skiltet.
Skiltene havde jeg selv lavet og gaverne indeholdt et stykke julepynt som børnene kunne tage med hjem og hænge på juletræet.


Advent

Vi fik en pakke fra Kell og Susanne med et samlesæt til en adventskrans. Der var det hele med, selv granen havde overlevet turen og var næsten mere friske end det vi kunne købe nede i byen. Spændende var det at blive enige om hvordan den skulle se ud, men her er kompromiet, som først idag d. 6. januar er røget i skraldespanden.

Denne adventsstjerne er et must heroppe - alle har den i vinduet fra starten af december og de har ikke taget den ned endnu. Vi havde overvejet at købe en anden og flottere udgave af stjernen, men blev enige om at vi ikke ville gøre os upopulære fra start af :-) Lidt nisser og en lysende elg pynter også i vinduet...

Jeg syntes han ligner lidt en Thulemand!



Vores første juletræ! Når man købe det, så er det jo pakket ind i net, så vi var meget spændte på hvordan det egentlig så ud - også fordi at sælgeren havde været meget ivrig for at sælge os det, hvilket Bjarke i hvert fald tolkede som noget negativt. Men alle vores tvivl blev gjort til skamme - det var rigtig flot og fyldigt og vi har først idag smidt det ud. På billedet har vi lige taget nettet af og grenene faldt ned hurtigt efter.

Vi havde ikke så meget julepynt, så vi har været ude og investere i en del.

Julehygge - kaffe, småkager hjemmefra, juletræ, håndarbejde og Ringenes Herre på dvden
Taget juleaftensmorgen

Juleaftensmorgenmad :-)
Den 24. kl 10 kommer julemanden ned ved hospitalet for at besøge de syge børn på hospitalet. Vi tænkte at det måtte vi opleve, men bandede lidt over tidspunktet. Det glemte vi dog hurtigt da vi kom ned til hospitalet som ligger ned til fjorden. Lyset var helt fantastisk.
Det var sjovt at opleve og vi måtte en masse vi kendte, bla. fra børnehaven. Vi blev dog enige om at vi ikke behøvede at komme igen før vi selv har nogle børn som ville syntes det var sjovt. Efter at have set julemanden tog vi over til Jeanet og Cedric og spiste æbleskiver og hyggede inden vi skulle hjem og lave julemad.


De brunede kartofler er altid et spændende element i julemiddagen, men syntes vi havde helt styr på det og de så virkelig flotte ud. Men desværre kom de til at ligge lidt for længe på panden, så de smagte lidt brændte :-(

Anden blev dejlig, selvom skindet ikke blev sprødt.

Julebordet blev rigtig flot og det var meget stemningsfyldt. Det eneste lys vi havde tændt var stearinlysene.
Efter maden gik vi en tur i håbet om at se nordlys, men der var ikke så meget. Men det var dejligt at komme lidt ud i kulden og få rørt sig lidt og væltet rundt i sneen efter al den mad.

Julehikke :-)

Så har Bjarke tændt lysene :-) Vi gik ikke rundt om træet da dette ikke var fysisk muligt, men vi sang en masse sange. Konstaterede at det var ærgeligt at man ikke kan sangene bedre, således at man ikke behøver at stå og kigge i sangbogen i stedet for at kigge på det flotte træ.



Min første tur på ski og bestemt ikke den sidste. Det gik rigtig godt og på denne sø er der ikke nogle bakker som kan spænde ben for mine ski, så det var en virkelig dejlig oplevelse.

Nytårsaften

Vi havde planlagt at fejre nytårsaften sammen med et forældrepar nede fra børnehaven og Jeanet og cedric, men sidstnævnte meldte desværre afbud. Så vi endte med at fejre det med Rune og Tine og deres to børn og bedstefar Kaj. Vi var ude hos dem i Qinorput i deres lejlig på 5. sal med udsigt ud over Malenefjorden, Nuuk by og Lillemalene. Pga børnene startede vi med at spise lidt pizza sammen med dem og som tilbehør popcorn og til de voksne specielt hvidvin. Kl. 8 gik vi med drengene ud og så danskerne fyrer deres fyrværkeri af. I løbet af aftenen blev der skudt af af de forskellige nationaliteter svarende til tidspunktet for deres nytår i deres hjemland. Da de to drenge var lagt i seng, dækkede vi et fint nytårsbord og den indkøbte sushi kom på bordet omkring kl 8.30. Det var rigtig hyggeligt og vi sad og snakkede indtil kl 12 hvor vi endnu engang gik ud på terrassen for at se fyrværkeri. Vi havde hørt at det skulle gå helt amok og vi blev ikke skuffede. Det vildeste var faktisk at fordi vi befandt os på 5. etage var vi næsten i højde med nogle af de raketter som blev fyret af lige neden for bygningen. Det var lidt nervepirrende. Efter at vi havde set fyrværkeri, kom et andet forældre par forbi og aftenen sluttede da vi gik kl 4. Den efterfølgende var specielt jeg MEGET præget af aftenens indtagelse af hvidvin, drinks og champagne :-)















Denne video er lidt spøjst optaget - det var sent og hvidvinen havde der været nok af :-)












Ingen kommentarer:

Send en kommentar